• Home
  • Blog
  • Network-as-a-Service (NaaS): de lusten zonder de lasten van uw bedrijfsnetwerk

Network-as-a-Service (NaaS): de lusten zonder de lasten van uw bedrijfsnetwerk

Network as a Service (NaaS) diensten van Asimo
In het laatste decennium zijn wij steeds meer gewend geraakt aan het idee dat wij niet langer iets hoeven te bezitten om er optimaal van te kunnen profiteren. Dat geldt privé, voor diensten als Spotify, waarbij u geen muziek meer bezit of hoeft op te slaan, maar wel onbeperkt kunt genieten van uw favoriete artiesten. Een ander voorbeeld is Netflix. U heeft onbeperkt toegang tot meer films en series dan u kunt kijken (zeker wanneer u ondernemer bent!), zonder de nadelen van bijvoorbeeld het moeten opslaan, onderhouden en selecteren van de films en content. En zonder financiële risico’s of verrassingen: u betaalt een vast bedrag per maand, ook als u een periode meer luistert of kijkt dan anders.

Dit type dienst (of beter gezegd: “Service”) wordt steeds vaker de norm, ook zakelijk. En zeker ook voor uw bedrijfsnetwerk. U heeft alle voordelen en onbeperkt toegang tot iedere service die u voor uw organisatie nodig heeft, zonder zich druk te hoeven maken om onderhoud en onvoorziene kosten.

Het servicemodel voorkomt financiele verrassingen

Het servicemodel voorkomt financiele verrassingen

Directe- en indirecte kosten van uw bedrijfsnetwerk voorkomen

Het beheer van uw eigen bedrijfsnetwerk kost veel tijd en expertise. En het is vaak niet eenvoudig om precies te bepalen hoeveel het u kost om het te onderhouden. Om alles optimaal te laten werken en risico’s uit te sluiten, bent u, of uw team, continu bezig met updates, beveiliging, patches, migraties en optimalisatie. Wanneer u de kosten van al deze directe en indirecte kosten van netwerk-gerelateerde werkzaamheden zou optellen, komt u wellicht tot de conclusie dat dat slimmer en voordeliger moet kunnen. En dat kan!

De oplossing ligt in het inhuren van een optimaal geconfigureerd netwerk voor uw bedrijf. U heeft alle voordelen van een bedrijfsnetwerk dat altijd up-to-date blijft en dat wordt gemonitord door Asimo. Dit “Network as a Service”, of “NaaS” biedt uitkomst als u maximale prestaties zoekt, en u zich niet zelf bezig wilt hoeven houden met zaken als onderhoud, beveiliging en configuratie. Met andere woorden: als u op zoek bent naar de lusten, zonder de lasten van uw netwerk.

Bespaar geld door directe en indirecte netwerkgerelateerde kosten te verlagen

Bespaar geld door directe en indirecte netwerkgerelateerde kosten te verlagen

Netwerk aanpassing en optimalisatie

Wanneer u kiest (of ooit gekozen heeft) voor uw eigen bedrijfsnetwerk, dan weet u hoe belangrijk het is dat dat netwerk meebeweegt. Nog teveel bedrijven laten hun bedrijfsvoering en processen beïnvloeden door de beperkingen van een verkeerd of verouderd netwerk. En met “meebewegen” bedoelen wij ook het opschalen en afbouwen van bedrijfsactiviteiten en teams binnen uw organisatie. Stel u eens voor dat de specialisten van Asimo zorgen dat het state-of-the-art bedrijfsnetwerk zich altijd aan uw situatie en vereisten aanpast!

Outsourcing van uw bedrijfsnetwerk, geregeld door Asimo

Outsourcing van uw bedrijfsnetwerk, geregeld door Asimo

De voordelen van bedrijfsnetwerk outsourcing:

  • Een optimaal geconfigureerd bedrijfsnetwerk, aangepast aan uw wensen
  • Vaste kosten, zonder financiële verrassingen
  • Dag en nacht monitoring, voorkoming en oplossing van eventuele problemen
  • Vrijspelen van uw bedrijfsresources, die zich op uw core business kunnen richten

En wilt u toch liever uw netwerk in eigen beheer, zonder de uitdagingen die het onderhoud met zich meebrengt? Uiteraard kunnen wij ook uw netwerk bouwen, configureren en zelfs onderhouden. Neem contact met ons op als u eens vrijblijvend wilt overleggen over de beste oplossing voor uw wensen en specifieke situatie.

Verborgen kosten

Om alles optimaal te laten werken en risico’s uit te sluiten, bent u, of uw team, continu bezig met updates, beveiliging, patches, migraties en optimalisatie. Wanneer u de kosten van al deze directe en indirecte kosten van netwerk-gerelateerde werkzaamheden zou optellen, komt u wellicht tot de conclusie dat dat slimmer en voordeliger moet kunnen. En dat kan!


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}