• Home
  • Blog
  • Hoe u en uw klanten “Cyberweerbaar” kunnen worden tijdens de Cybersecurity Maand

Hoe u en uw klanten “Cyberweerbaar” kunnen worden tijdens de Cybersecurity Maand

Cybersecuritycampagne

Deze week is de aftrap van de Europese Cybersecurity maand, met een specifieke focus op phishing en ransomware. Met Cybersecurity bedoelen wij een bedrijfsstrategie die omschrijft hoe u voorkomt dat mensen buiten uw organisatie ongewenst bij uw data en bedrijfsgeheimen kunnen komen. Helaas steeds actueler, omdat cybercriminaliteit ieder jaar blijft toenemen, evenals de kosten.

Kleinschalige cybercriminaliteit groeit

Cybermisdrijven kostten Amerikaanse bedrijven in 2021 bijna 7 miljard dollar, met een gemiddelde kostenpost per cybermisdrijf van rond de $8.000, volgens IC3, het Internet Crime Complaint Centre. En de meest recente trend is dat vooral de kleinschalige cybercriminaliteit op het punt staat te exploderen, volgens zeer recent onderzoek van Cisco Talos.

Cyberweerbaarheid van bedrijven vergroten

De Cybersecurity campagne, die een maand duurt, staat in het teken van de bewustwording van wat u en uw klanten kunnen doen om meer “cyberweerbaar” te worden. Niet iedereen is zich ervan bewust wat het eigen gedrag voor invloed kan hebben op de kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Bijvoorbeeld: uw klanten die een website hebben, kunnen soms relatief eenvoudig worden gehackt, terwijl dat meestal eenvoudig kan worden voorkomen. En vaak kunt u daarin een belangrijke rol spelen met uw producten en services.

Cyberweerbaarheid vergroten met Asimo Networks

Cyberweerbaarheid vergroten met Asimo Networks

Grote gevolgen van Phishing en andere cybercriminaliteit

De meeste organisaties begrijpen inmiddels dat qua techniek alles op orde moet zijn, bijvoorbeeld door firewalls, antivirus en tijdige software updates. Maar het feit dat iedereen binnen een organisatie de zwakke schakel in de keten kan zijn, is voor de meeste mensen en organisaties nog onvoldoende bekend. Want uit onderzoek blijkt dat 70% van alle security-gerelateerde incidenten het gevolg zijn van menselijk handelen: Het klikken op een “foute” phishing link, het niet tijdig doorgeven van verdachte berichten of meldingen en het niet tijdig updaten van wachtwoorden, om een paar veel voorkomende oorzaken te noemen. Deze ogenschijnlijk kleine misstappen kunnen enorme (financiële) gevolgen hebben voor iedere organisatie, waaronder die van uw klanten.

De maand van de cybersecurity 2022 is van start gegaan

De maand van de cybersecurity 2022 is van start gegaan

Cybersecurity oplossingen voor uw organisatie?

De Cybersecurity campagne richt zich dus op de “human factor” in de online veiligheidsstrategie. Door middel van het aanbieden van de juiste tools en software, of zelfs door eenvoudige voorbeelden en training aan te bieden, kunt u uw organisatie en die van uw klanten meer “cyber secure” maken. Medewerkers leren zo om de laatste cyberdreigingen en risico’s te herkennen.

Bent u geïnteresseerd in meer informatie over de beste tools en software om uw bedrijf meer cyberweerbaar te maken? Of wilt u weten met welke tools u uw klanten goed kunt bedienen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Meer weten over cybersecurity oplossingen?

Eigen gedrag bepaalt!

Niet iedereen is zich ervan bewust wat het eigen gedrag voor invloed kan hebben op de kans om slachtoffer te worden van cybercriminaliteit. Bijvoorbeeld: uw klanten die een website hebben, kunnen soms relatief eenvoudig worden gehackt, terwijl dat meestal eenvoudig kan worden voorkomen. En vaak kunt u daarin een belangrijke rol spelen met uw producten en services.


{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}